Van plan een landelijke kast aan te schaffen?

Van plan een landelijke kast aan te schaffen?

Van plan een nieuwe kast aan te schaffen en weet u niet precies welke stijl de kast moet zijn? Dan is een landelijke kast een sterke aanrader. Deze kasten passen namelijk in bijna elk interieur!

Een warm en gezellig interieur met de landelijke kast!

Landelijke interieurs zijn een van de meest populaire interieurs. Dat komt omdat een landelijk interieur meestal een warme en gezellige uitstraling heeft. Ook geeft een landelijke kast rust in het interieur. Het hout komt zeer charmant en verwelkomend over. Als je wel eens op een boerderij bent geweest valt je meestal het interieur meteen op, een lekker knusse uitstraling. Dit komt grotendeels door het interieur. De moderne woonboerderijen die nu worden gebouwd maken meestal ook gebruik van een land interieur. Zij gebruiken het landelijke interieur om er voor te zorgen dat het authentiek en toch modern over komt. Het gevoel van lekker thuis komen word extra benadrukt met dit interieur. Dit komt door het huiselijke gevoel. Een voorbeeld hiervan is een landelijke kapstok met manden eronder.

Tips voor een landelijk interieur

In het vorige kopje kon je lezen dat een landelijk interieur zorgt voor een:

  • Warm gevoel
  • Gezellig gevoel
  • Huiselijk gevoel
  • Authentiek gevoel
  • Knus gevoel

Maar hoe kan je dit toepassen in je eigen huis? En wat nou als je niet in een boerderij woont? Dat gaan we je uitleggen. Het toffe aan een landelijk interieur is dat het een interieur is, en niet het design van het huis. Je kan een landelijk interieur namelijk al creëren met bijvoorbeeld een landelijke kast of het gebruik van bepaalde tinten verf. Een van deze tips is het gebruik van grote tafelbladen en grote tafelpoten. Dit straalt namelijk stevigheid en kracht uit. Het gebruik van natuurlijke voorwerpen kan ook zorgen voor een landelijk gevoel. Omdat er veel plastic & synthetische materialen worden gebruikt in moderne interieurs kan het soms wat nep en gevoelloos voelen. Dit kan je voorkomen door meer gebruik te maken van natuurlijke producten. Zoals een paar weckpotten als decoratie of een houten landelijke kast. Ook kan je voor een stenen keukenblad kiezen dit kan net weer dat extra’tje geven in je interieur. Ook een leuke decoratie om zelf toe te voegen zijn takken, een gewei aan de muur of dierenhuiden op de grond. Rieten manden in je huis zetten is ook een leuke en praktische toevoeging. Dit zorgt er namelijk voor dat je huis netjes en opgeruimd eruit ziet, maar het zorgt natuurlijk ook dat je dat huiselijke gevoel en warme gevoel behoud. Tips voor de badkamer zijn, gebruik een stenen wasbak, hang als decoratie handdoeken aan de muur en je kan het natuurlijk extra praktisch en natuurlijk maken door een rieten wasmand toe te voegen. Maak ook gebruik van gele belichting. Veel mensen zeggen namelijk dat witte belichting koudheid uitstraalt en dat wil je natuurlijk niet hebben als je juist gezelligheid en warmte wil uitstralen! Maar wees niet bang om je eigen creativiteit te gebruiken, de stijl van je huis ligt natuurlijk in jouw hand.