Thuis een feestje organiseren is gezellig

Thuis een feestje organiseren is gezellig

Een feestje geven is hartstikke leuk! Je moet er wel goed over nadenken hoe je het feestje wil aanpakken. Daar gaat meer denkwerk en planning aan vooraf dan je zou denken. Het is heel makkelijk om iets over het hoofd te zien. En dat heeft vooral te maken met delegeren. Denk goed na over wie jij de verantwoordelijkheden geeft voor de taken. Het is echt vaak genoeg gebeurd dat alles prachtig geregeld was voor een feestje, dan heb ik het over locatie, de versiering, eten en drinken. Maar dan is één persoon vergeten de uitnodigingen te versturen. Het is echt vaker dan eens gebeurd.

Budget

Denk allereerst na over het budget van het feest. Daar begint het mee. Als je weet wat je budget is kun je een plan maken van hoe het feest eruit gaat zien. Dan zul je moeten nadenken over hoeveel mensen je wilt uitnodigen, waar het feest wordt gehouden, de decoratie/versiering en de versnaperingen.

Cadeau

Het cadeau moet natuurlijk passen bij de persoon. Ik heb zelf voor mijn vriendin een fashion cadeau gehaald. Dat was een fashion tegoedbon en een arrangement om uitgebreid te lunchen. Dat was een perfect cadeautje en een onvergetelijke dag voor ons samen.

Thuis een feestje geven

Mocht je een feestje thuis geven dan vind ik persoonlijk een sta-feestje veel gezelliger dan een zit feestje. Het geeft veel meer dynamiek en de mogelijkheid voor mensen om te bewegen en met anderen in gesprek te komen. Stel dat je een feestje hebt waar bij je alleen kan zitten dan is het lastig om mensen buiten je vaste vriendengroep te benaderen. Een paar zitplaatsen of een hoekje waar mensen kunnen zitten is natuurlijk prima om erbij te doen, maar in principe zijn statafels wat mij betreft aan te raden.

Wees duidelijk over huisregels

Waar ik een hekel aan heb wanneer je thuis een feestje organiseert is dat mensen op plekken komen waar je ze liever niet wil hebben. Bijvoorbeeld, als jij een tuinfeestje organiseert en liever niet hebt dat mensen naar bovenverdieping van je huis gaan. Wees daarom ook duidelijk in waar de gasten mogen komen en waar niet. Daarin mag je best duidelijk zijn, schaam je daar ook niet voor.

Voorkom overlast

Houdt wel er ook altijd rekening met dat je geen overlast veroorzaakt. Geef jij een tuinfeestje, laat dat dan van tevoren even weten aan je buren. Zorg ervoor dat de muziek niet té hard staat en geef ook in dit geval aan de gasten aan dat ze daar rekening mee dienen te houden. En zet het feestje na middernacht bijvoorbeeld voort in de stad of een café.