3 methodes voor tanden bleken

3 methodes voor tanden bleken

Tanden bleken is een populaire manier om de natuurlijke witheid van je tanden te verbeteren. Er zijn echter verschillende manieren voor het bleken van tanden, en het is belangrijk om te weten welke methoden veilig zijn en welke methoden je beter kunt vermijden.

Tandarts

Een van de meest veilige bleekmethoden voor je tanden is door middel van een professionele bleekbehandeling bij de tandarts. De tandarts zal een speciale bleekgel op je tanden aanbrengen en daarna een speciale lamp gebruiken om de gel te activeren. Dit proces kan enkele sessies duren, afhankelijk van hoeveel witheid je wilt behalen. Het nadeel is dat dit flink in de kosten kan lopen.

Zelf tanden bleken

Er zijn ook online tandenbleekproducten beschikbaar, zoals bleek strips en bleekpennen. Deze producten zijn makkelijk te gebruiken maar soms zijn ze niet zo krachtig als professionele bleekbehandelingen. Deze kunnen tevens het tandglazuur beschadigen als je ze te lang gebruikt of te vaak gebruikt. Het is daarom belangrijk om te  gaan voor een betrouwbaar merk wanneer je kiest voor zelf tanden bleken. Witter Gebit is een goed voorbeeld van een betrouwbaar merk in tandenbleekmiddelen. De whitening strips die zij verkopen zijn veilig voor je tandglazuur en zij hebben talloze positieve reviews. Dankzij de whitening strips van witter gebit kun je zelf tanden bleken op een veilige manier en het is maar liefst tien keer zo goedkoop als bij de tandarts.

Huismiddeltjes

Er zijn ook verschillende huismiddeltjes die worden aangeprezen als manieren om je tanden witter te maken, zoals het gebruik van bakpoeder of appelazijn. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze middeltjes niet zijn getest op hun veiligheid of effectiviteit en dat ze het tandglazuur kunnen beschadigen.

Wees zorgvuldig

In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat het (laten) bleken van je tanden niet voor iedereen geschikt is. Als je tanden of tandvlees gevoelig zijn, als je kronen of vullingen hebt, of als je tandvleesproblemen hebt, kan tanden bleken niet geschikt voor je zijn. Het is altijd het beste om advies te vragen aan een professional voordat je besluit om je tanden te bleken.

Neem dit in acht

Om ervoor te zorgen dat je tanden wit blijven na een bleekbehandeling, is het belangrijk om goede mondhygiëne te behouden. Dit betekent dat je je tanden twee keer per dag moet poetsen en voorzichtig moet zijn met zuren en suikers, in het bijzonder rondom de bleekbehandeling. Mocht je online shoppen voor tandenbleek producten, vergeet dan niet dat ieder merk andere ingrediënten gebruikt. Dit is bepalend voor de effectiviteit en de veiligheid.