Online vuurwerk bestellen

Online vuurwerk bestellen

Iedereen is gewend geraakt aan het online bestellen maar voor vuurwerk gaan toch de meeste mensen nog steeds op pad tijdens de verkoopdagen op zoek naar het beste vuurwerk. Vuurwerk mag maar 3 dagen per jaar verkocht worden, dit zijn vaak de laatste 3 dagen van het jaar. Tijdens deze verkoopdagen gaan heel veel mensen de grens over naar Duitsland of zoeken ze een lokale aanbieder voor het kopen van vuurwerk. De meeste winkels staan bomvol of het vuurwerk dat jij graag wil hebben is inmiddels al uitverkocht dankzij de honderd mensen die jou voor gingen.

Daar was een simpele oplossing voor: Vuurwerk online bestellen. Het gebeurd nog niet zolang maar tegenwoordig zijn er een aantal vuurwerkwinkels die het hele jaar door een webwinkel hebben waarop iedereen alvast de beste producten kan scoren. Nu is het natuurlijk niet zoals bij een gewone webwinkel, je krijgt namelijk het vuurwerk niet thuisgestuurd. Vuurwerk mag namelijk niet per post verzonden worden vanwege meerdere redenen namelijk:

  • Het is gevaarlijk om vuurwerk met de post te verzenden in verband met het kruit met wat in het vuurwerk zit, bij ieder postkantoor eindigen de dozen vaak wel meerdere keren op de kop. Het teveel bewegen en over de kop gaan van de vuurwerkboxen heeft een negatief effect op het vuurwerk;
  • Postbezorgers zijn simpelweg niet gemachtigd om met gevaarlijke stoffen te rijden, hiervoor dient de chauffeur in het bezit te zijn van een apart certificaat en in de meeste gevallen is dat niet zo;
  • Mensen mogen door het jaar heen geen vuurwerkopslag thuis hebben.

Vuurwerk bestelling afhalen

Genoeg reden om het vuurwerk niet thuis te laten bezorgen lijkt me zo. Maar goed, je wil wel heel erg graag het vuurwerk kopen waarvan jij helemaal fan bent. Gelukkig zijn er ook vuurwerkaanbieders waarbij je in de webwinkel je vuurwerk kunt bestellen en dan een bevestiging via de mail ontvangt. Met deze bevestiging kun je vervolgens naar een van de vuurwerkwinkels gaan en je bestelling afhalen. Je bestelling wordt dan vooraf al gepakt en gereserveerd en zal dus niet aan een ander verkocht worden.

We snappen dat het aanschaffen van vuurwerk veel geld kost en daar ook een tijdje voor gespaard moet worden. Bij sommige vuurwerkaanbieders kun je er voor kiezen om alleen een aanbetaling te doen en tijdens het ophalen van jouw bestelling het restbedrag te betalen.