Maak van je slaapkamer een paradijs

Maak van je slaapkamer een paradijs

Je slaapkamer inrichten kan een flinke klus zijn. Niet eens het werk zelf, maar vooral de manier waarop je het wil inrichten. Er is best wel veel waar je rekening mee moet houden. In deze blog geef ik enkele handige tips prijs over hoe je van jouw slaapkamer een paradijsje kan maken. Ook kun je lezen waar je moet zijn voor bepaalde spullen voor je slaapkamer.

Geen goed of fout in jouw smaak

Je kamer is dé plek in huis waar je helemaal jezelf kan zijn en waar je helemaal tot rust wilt komen. Dan wil je je niet ergeren aan allerlei kleine dingen in je kamer die je dwarszitten. Maak het jezelf dus zo comfortabel mogelijk. Hierin is dus geen goed of fout. Iedereen verstaat iets anders onder een plek die jouw rust geeft en richt die plek dus ook anders in.

Lichte kleuren populaire

Houd jij van een open kamer met lichte kleuren? Dan is het verstandig om de meuren een lichte basiskleur mee te geven. Pastelkleuren zijn daarom behoorlijk populaire voor de slaapkamer. Vooral voor de wand waar het daglicht de meeste uren op schijnt is het aan te raden om een lichte kleur te gebruiken. Het licht weerkaatst op deze manier goed en zo heb je geen donker hok. Door je slaapkamer lichte kleuren mee te geven lijkt de omgeving ook net iets ruimer.

Win advies in

Ik heb zelf advies voor mijn slaapkamer ingewonnen bij een woonwinkel in Oldenzaal. Daar heb ik mijn wensen aangegeven en zij hebben uitstekend verder geholpen. Daarmee bedoel ik dat de deskundigen aan een halve woord voldoende hadden om te begrijpen wat ik precies voor ogen had met mijn slaapkamer.

Raamdecoratie

Verder is de raamdecoratie in de slaapkamer erg belangrijk. Met de juiste raamdecoratie bepaal jij voor een groot deel de uitstraling van je kamer. Maar nog veel belangrijker, de raamdecoratie bepaal ook hoeveel daglicht jij binnenkrijgt in je kamer en hoeveel privacy jij hebt.

Jaloezieën

Zelf heb ik jaloezieën in mij kamer hangen. Omdat ik een ruime kamer heb met meerdere ramen schijnt de zon op verschillende uren op de dag in mijn kamer. Dus als de zon mij net iets teveel schijnt, kan ik de jaloezieën van één raam (gedeeltelijk) naar beneden doen. Dat vind ik erg handig. Mijn raamdecoratie heb ik in Borne aangeschaft. Ook dit is wat mij betreft een aanrader.

Blijf bij jezelf

Verder kan ik je alleen meegeven dat je zo dicht mogelijk bij jezelf moet blijven als je jouw kamer inricht. Dit is écht jouw plek. Je hoeft met niemand rekening te houden dus doe wat jij wilt. Als je er maar gelukkig van wordt.