Je huis opknappen is een kwestie van plannen

Je huis opknappen is een kwestie van plannen

Ik ben kortgeleden verhuisd naar Nijverdal. Daarin ben ik uitstekend geholpen door een makelaar in Nijverdal genaamd Piksen. Afijn, toen we de sleutels van het huis eenmaal hadden begon pas het echte werk. Het huis moest natuurlijk opgeknapt worden. Het is heel leuk om het interieur van je huis onder handen te nemen. Nu kan dat best wat vragen van je portemonnee, maar als je creatief bent valt dat best mee. Je kan namelijk heel goed zelf de muren en het plafond schilderen. Ook een nieuwe vloer leggen, kan je tegenwoordig makkelijk zelf doen. Verder is het wél belangrijk om goed in je hoofd te hebben hoe het eindresultaat eruit moet zien van de opknapbeurt van je huis.

De meeste mensen die beginnen aan de restyling van het huis zien op een gegeven moment door de bommen het bos niet meer. Dit kan je vorkomen door allereerst heel goed na te denken over de planning. Doe rustig aan en zie elke ruimte of gedeelte van het huis als één project. Elke ruimte die je af hebt kun je weer afstrepen van je lijstje. Neem je tijd, het is begrijpelijk dat je zo snel mogelijk het huis af wil hebben en de troep opgeruimd wil hebben. Maar haastige spoed is zelden goed. Ja, dat is een enorm cliché, maar zeker in dit geval absoluut van toepassing. Een nieuw interieur kies je normaal gesproken voor de lange termijn. Dus wees zorgvuldig en secuur in het werk.

Voor het kiezen van het materiaal ben ik naar een woonwinkel in Enschede geweest. Daar kwam ik erachter dat er zóveel is om aan te denken en er zijn heel veel opties om uit te kiezen. Ik raakte bijna in paniek, maar uiteindelijk heb ik bij de woonwinkel een adviesgesprek gehad waarin zij me rustig hebben uitgelegd welk materiaal voor mijn huis goed genoeg zou zijn. Bovendien heb ik in dat gesprek een goed overzicht gekregen van waar ik allemaal aan moet denken. Dus als het opknappen van het huis je allemaal een beetje te veel wordt, raakt dan niet in paniek. Win informatie in bij mensen die er verstand van hebben en plan de renovatie helemaal uit. Dat zorg voor rust in je hoofd.