Houtpellets makkelijk online bestellen

Houtpellets makkelijk online bestellen

Net als veel andere producten gebeurd het kopen van houtpellets nu ook veel online. Pellets kopen in een webshop heeft namelijk vele voordelen. Je hoeft zelf niet met de zakken te slepen en het scheelt je ook nog eens een ritje naar de winkel.

Ik raad je wel aan om de houtpellets te kopen bij een gecertifieerd bedrijf. Er zit namelijk veel verschil in de houtkorrels. Hoe beter de kwaliteit is hoe meer warmte je eruit haalt. Daarnaast zijn kwalitatieve houtpellets beter voor het behoud van je kachel en zijn ze milieutechnisch ook nog eens een stuk duurzamer.

Bij gecertificeerde houtpellets worden er geen toevoegingen aan de grondstof gevoegd. Slechtere kwaliteit houtkorrels worden vaak gemaakt van “vervuild hout”. Denk hierbij aan houtkorrels van multiplex of MDF. Wanneer deze pellets in de kachel worden verbrand blijft er een koek achter die zich vast gaat hechten aan je kachel.

Duurzaamheid

Gecertificeerde houtpellets worden op een duurzame manier verkregen. Dit wil zeggen dat er wordt toegezien op de herkomst van de bomen. Bij gecertificeerde houtpellets weet je ook zeker dat deze zijn gemaakt uit reststoffen van bomen in plaats van speciaal gekapte bomen om er houtpellets van te maken.

Houtpellets in bulk kopen

Ik raad veel mensen aan om tegen het einde van de zomer een hele partij houtpellets in te slaan voor aankomende herfst en winter. Veel houtpellet-bedrijven bieden je dan namelijk een mooie korting. Zo kun je al flink wat besparen en heb je je pelletkachel nog eerder terugverdiend.