Dekbed voor 140 x 200 bestellen

Dekbed voor 140 x 200 bestellen

Een comfortabel dekbed is heel belangrijk voor een goede nachtrust. Het bestellen van de juiste maat en het juiste materiaal is heel belangrijk als je lekker wilt kunnen slapen. Als je een dekbed zoekt voor een bed 140 x 200, dan zul je altijd op een grotere maat uitkomen. Dit is om te voorkomen dat de dekens jou en het bed niet helemaal bedekken. Op verschillende bedmaten past daarom een andere en grotere maat dekbed. Een dekbed kopen bij weidswonenenslapen.nl is in ieder geval een goede tip voor goede kwaliteit dekbedden en meer. 

Goede maat dekbed

Als je een dekbed zoekt voor je bed is het belangrijk om te kijken naar de maten. Voor je bed heb je namelijk een grotere maat dekbed nodig dan het formaat van je bed. Je ligt namelijk onder het dekbed. Als een dekbed net zo groot als je bed zou zijn dan lig je een deel onbedekt. Het meest fijn is dan om voor een dekbed te kiezen die twee meter breed is. Zo kun je comfortabel onder de dekens liggen. Een dekbed voor een éénpersoonsbed is vaak 120 bij 200 cm. Je hebt dan 30 centimeter extra zodat je fijn onder de dekens kunt liggen. Voor een bed van 140 cm of een bed van 160 is een afmeting van 200 bij 200 cm een geschikte deken. Voor een bed van 200 bij 200 is een deken van 240 cm geschikt. Voor een bed van 140 cm zou je een kleiner dekbed dan 200 cm breed kunnen volstaan. Het voordeel van een extra groot dekbed is dat je wel extra comfortabel ligt. Als je draait en het deken meedraait zul je niet zo snel last krijgen van een koude rug. 

Verschillende soorten dekbedden

Als je een bepaalde formaat dekbed gevonden hebt die geschikt is voor het formaat bed die je hebt, dan zul je nog keuze hebben uit verschillende soorten materialen. Je kunt grofweg kiezen uit een dekbed gemaakt van synthetisch materiaal, wol, dons en donsveren. Daarnaast heb je nog keuze uit een enkel dekbed of een dekbed voor meerdere seizoenen. Wat je uiteindelijk kiest is afhankelijk van hoe je slaapt. Als je het heel snel warm krijgt dan zul je met één of twee wat dunnere dekbedden van wol of veren wellicht genoeg hebben. Als je het snel koud hebt is een vierseizoenendekbed fijner. Als je een echte koukleum bent dan zijn zowel synthetisch materiaal, dons en wol geschikt. Waarbij wol wat zwaarder voelt, zal dit wel het meest fijn zijn om je warm te houden. Als je wel snel zweet, dan is dons en wol aan te raden. Wat je ook kiest, kijk goed naar het formaat bed en het soort materiaal wat bij je past. 

Geschreven door GMU | Google Ads bureau