Bedrijfstaxatie

Bedrijfstaxatie

Voor het aanvragen van een bedrijfstaxatie kunnen diverse motieven zijn. Je krijgt doorgaans te maken met taxatie als je een nieuw bedrijfspand koopt of je hypotheek oversluit. Daarnaast is het zinvol tijdens het opstellen van de jaarrekening, de financiering of bijvoorbeeld het voorbereiden van een overname. Wat je motief ook is, het aanvragen van een bedrijfstaxatie hoeft geen lastige klus te zijn.  In Nederland zijn er gecertificeerde bedrijven die dit volledig voor jou kunnen ontzorgen. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over het laten taxeren van je bedrijfspand en  

Taxatie bedrijfspand

Een actuele bedrijfstaxatie helpt u inzicht te krijgen in de volgende zaken:

  • De actuele marktsituatie;
  • Onderbouwd advies over waarde, bestemming en gebruik;
  • Gebruiksmogelijkheden;
  • Taxatie t.b.v. financieringen;
  • Omgevingsfactoren en topografische ligging;
  • Inhoud en verhuurbare oppervlakte van het pand;
  • Kwaliteit van de gebruikte materialen en de status ervan;
  • Energiezuinigheid en energiebesparende installaties en maatregelen.

Het kiezen van een nieuw pand

Het laten bepalen van de marktwaarde van je bedrijfspand is slechts de eerste stap in het traject naar een nieuw bedrijfspand. Wat je motieven ook zijn, het kiezen van een bedrijfspand blijft een leuke maar uitdagende klus. Voor wat voor locatie ga je, wat zijn je opties. Er zijn diverse motieven te bedenken waarom je zou gaan investeren in de bouw of verbouwing van een bedrijfspand. Je wilt een professionele uitstraling creƫren, betere bereikbaarheid, meer opslag of gewoon simpelweg meer werkplezier.

Kopen of huren

De huidige vastgoedmarkt biedt genoeg kansen om je huisvestigingskosten te verlagen. De lage stand van de hypotheekrente heeft ervoor gezorgd dat er veel panden te koop en te huur staan. Sommige ondernemers kiezen er dan voor om ook te investeren in een bedrijfspand. Dit kan bewerkstelligd worden door middel van een bedrijfshypotheek. Dit is een zakelijke lening die is afgestemd op het kopen of verbouwen van een bedrijfspand. Wil je meer informatie over een bedrijfshypotheek of wil je bijvoorbeeld meer weten over hypotheek oversluiten, klik dan op de link.